DACIA SPRING, TEST URCARE *** Cum urca la deal *** , BRASOV-POIANA BRASOV, verificare autonimie.M-am desis sa verific cat de bine si de mult duce Spring-ul la deal, in rampa, asta pentru a sti pe viitor la ce ma pot astepta de la ea, rezultatul surprinzator…

24 Comments

 1. Curios ca nu ai putut urca cu E-up fie el si cu bateria de 18kwh. Am un Ioniq Plugin Hibrid ce are o baterie de 8 kwh si autonomie electrica de 60 km. Am plecat din Sanpetru si am ajuns fara probleme pana in Poiana Bv full electric cu autonomie ramasa de 10km. La intoarcere am regenerat in 12 km – 6 km electrici ceea ce mi s-a parut ok…in loc de 10 km am ajuns in BV cu 16 km autonomie electrica. (in masina 2 adulti si 2 copii)

 2. Salutare Pe site la Dacia scrie capacitate maximă de încărcare este de 360 kg. Încă nu a făcut nimeni cu o Dacia spring test de autonomie încărcată cu 4 persoane deci maxim 360 kg. Test făcut combinat mixt și în oraș și afara orașului viteză maximă 100 la oră.

 3. Nu mă împiedică mandria sa stau in spatele unui spring,dar nici nu merg cu 40/50 km/h că nu aveți voi pe electrice putere sau autonomie,în oraș sunt pro mașini electrice,in afara in niciun caz

 4. poate nu am inteles eu bine, dar de la range 167km la 137km nu sunt 12km. E drept urcare, recuperezi pe coborare, dar totusi aproape de 3 ori mai mult…. hm, cum e?

 5. Cele mai bune si relevante rewiev-uri sunt doar ale noilor proprietari,asa cum esti si tu….Doar obiective,sincere si fara ascunzisuri!….In rest,revistele de specialitate si site-urile oficiale o fac pe interese,in principal financiare,pro sau contra…Sau ai vazut vreodata ca o revista ADAC sa laude o alta productie decat germana?
  In rest,bineinteles ca se gaseste mereu cate o critica,la orice,acceptate…Despre privatii care comenteaza…stii tu cum se spune…."cand vulpea nu ajunge la struguri,spune ca sunt acri.."
  Orice producator testeaza enorm de mult timp si kilometri,apoi, in cele din urma, trebuie sa scoata pe piata un compromis intre costuri de productie,produs final si rentabilitate dar acest Spring,ca si in general marca Dacia,vine si se refera la clientul cu buget mediu sau submediu,cu atat mai mult cat aproape in toata UE,exista vouchere de valoare substantiala….
  Eu sunt mai "old school" si sunt reticent la masinile electrice..In afara ca nu polueaza direct,produce cheltuieli enorme la reciclare….Cine si ce imi garanteaza mie faptul ca pretul energiei electrice nu va exploda..si asa se tot scumpeste…
  Stii cand voi avea mintea libera de prejudecati asupra vehiculelor electrice??Abia atunci cand acumulatorii nu vor mai fi parte componenta a masinii ci o simpla "alimentare" de doar 2-3 minute,la orice statie,asa cum este la "Peco-uri".la combustibil lichid….Adica,sa traduc pe limba tuturor…Acumulatorii sa fie standardizati international,indiferent de producator..Ca si o butelie de aragaz,ceva de genul acesta…Intru intr-o statie,scot ca si pe un sertar acumulatorul(acumulatorii),in functie de cati are,pentru ca poate fi un Trabant sau un Lamborghini ale masinilor electrice…Pun acumulatorii intr-un rastel de incarcare iau altii full,gata incarcati,dupa care intru, platesc si am plecat mai departe..
  In clipa actuala,nu prea ai curaj sa pleci la drum,mediu sau lung cu un vehicul electric cu range relativ….Pentru ca nu este ca si la masini pe combustibil lichid,ca sa ramai in "pana prostului",sa iei un pet gol aruncat pe marginea santului si cumva tot faci rost de 2-3 litri,cu care sa te tarai pana la primul "Peco"….Un acumulator nu vei gasi oriunde si nici o sursa de 220V,pentru reincarcarcare….In plus,dureaza foarte mult…Momentan mai gasesti Rompetrol,Kaufland,etc,ca sa-ti incarci gratuit intr-o zona riverana tie,dar cat va mai fi gratuit???
  Inca un exemplu….Eu locuiesc la etajul 4,cu toate ca am atelierul la 200m de casa,ce fac?Pun prelungitor si cobor curentul in spatele blocului,sau ma inarmez cu rebusuri si integrame si ma duc sa incarc cat de cat,la cel mai apropiat punct,unde s-ar putea sa mai astept cateva ore bune,dupa altii,care stau la rand???Sa nu-mi spui ca va trebui sa umblu prin portbagaj cu un generator de curent…pentru orice eventualitate…pentru ca am mai vazut idioti,de genul..:-)))

 6. Salutare, foarte bun acest video și canalul pe care îl ai.
  Am câteva întrebări dacă ai să poți să îmi răspunzi:
  1. Aș vrea sa îmi cumpăr o Dacia Spring, se merită să dau 9000 de euro pe ea? Eu fac 90% drumuri doar pe oraș în timpul anului.
  2. Cât ai dat tu pe acest Spring?
  3. E extrem de mică cum zic mulți?
  4. Darex ți-a dat o garanție la baterie ceva ?
  5. Când ai dat comandă cât ai așteptat să îți aducă mașina?
  Să mai faci video-uri cu Dacia Spring deoarece este foarte interesant.
  Likeeeeee

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*